Studenții și absolvenții pot aplica la un program de stagii plătite în serviciul public

  • 04 Octombrie 2023 17:23
Studenții și absolvenții pot aplica la un program de stagii plătite în serviciul public

Studenții și absolvenții instituțiilor de învățământ din Republica Moldova pot depune dosarul de participare la programul de stagii plătite în serviciul public, accesând portalul stagii.gov.md. Procesul de recrutare a stagiarilor a început la Universitatea de Stat din Moldova și Academia de Studii Economice, transmite IPN.

Statul va acorda stagiarilor o bursă lunară în valoare de 3000 de lei pentru 160 de ore de stagiere. Tinerii își vor putea desfășura activitatea în cadrul Secretariatului Parlamentului, Aparatului Președintelui, Cancelariei de Stat, ministerelor și altor autorități administrative centrale.

„Vă vom ajuta să cunoașteți specificul activității în serviciul public și să acumulați experiența necesară pentru o integrare mai ușoară în câmpul muncii. De asemenea, ne dorim să creăm o comunitate de stagiari, din diferite promoții, cu potențial de idei inovatoare. Țara noastră are nevoie de tineri care să rămână în Republica Moldova pentru a construi Europa acasă”, a menționat secretarul de stat al Cancelariei de Stat, Ana Calinici, citată într-un comunicat de presă.

Pentru a participa la program, tinerii vor completa un formular, iar după evaluarea dosarelor vor fi invitați la un interviu. Câștigătorii vor încheia contractul de stagii cu instituția-gazdă și vor fi remunerați proporțional orelor desfășurate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău