Studenții de la Oxford s-au supărat că trebuie să arate video că nu și-au pus pe pereți „copiuțe” pentru examen

  • 25 Mai 2020 09:54
Studenții de la Oxford s-au supărat că trebuie să arate video că nu și-au pus pe pereți „copiuțe” pentru examen

Studenții la Facultatea de Limbi Clasice de la Universitatea Oxford protestează față de decizia conducerea universității de a arăta în timpul examenelor susținute online, din cameră, că nu au pe pereți traducerile textelor, scrie Digi24.ro

Studenții urmează să susțină examenele de sesiune din camerele de cămin, măsura fiind dispusă în contextul pandemiei, potrivit TIME.

În timpul examenelor însă, o cameră video le va prelua imagini din interiorul camerei de cămin, pentru a vedea dacă studenții încearcă să copieze, lipindu-și pe pereți traducerile textelor de examen.

Verificarea video a camerei de cămin se va face înaintea testului, astfel încât să se vadă dacă studentul este singur sau dacă are notițe.

Studenții au protestat față de această decizie și au susținut că măsura este abuzivă, întrucât le încalcă dreptul la viață privată.

„Ca student provenind dintr-un mediu defavorizat, este extrem de inconfortabil și jenant să știu că profesorii mei vor avea o imagine asupra circumstanțelor mele personale de acasă - care sunt atipice cu cele ale unui student obișnuit de la Oxford obișnuit”, a susținut un student.

Elizabeth Coyle, care va susține examenul de Latină vinerea viitoare a declarat: „Este destul de intruziv, mai ales că vor să facă o scanare a camerei, care este singurul nostru spațiu privat.” 

Măsura a fost justificată prin faptul că aceste traduceri sunt adesea disponibile online cu o simplă căutare rapidă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău