Studenți și specialiști din domeniul medicinii, instruiți în România

  • 07 Mai 2014 10:01
Studenți și specialiști din domeniul medicinii, instruiți în România

Studenții și specialiștii din domeniul medicinii din Republica Moldova vor beneficia, începând de anul viitor, de instruire în România.

Despre acest lucru au convenit rectorii universităților de medicină de pe cele două maluri ale Prutului, care participă, în aceste zile, la întrunirea Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România care are loc în premieră la Chișinău. 

Universitățile de medicină din România și Republica Moldova și-au propus să dezvolte diferite programe în domeniu, să utilizeze în comun bazele clinice din cele două state și să dezvolte cercetarea științifică în domeniu, a menționat prorectorul Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Olga Cernețchi.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie din Cluj, Alexandru Irimie a salutat reformele care au loc în medicina din Republica Moldova, și a subliniat relațiile strânse care există de 20 de ani între cele două țări.

Lipsa echipamentelor medicale moderne, finanțarea redusă și migrația cadrelor medicale, sunt doar câteva dintre problemele sistemului de sănătate din Republica Moldova a menționat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Ion Ababii 

Potrivit Ministerului Sănătății, anul trecut, circa 2 miliarde de lei au fost utilizați la perfecționarea medicilor și dotarea centrelor de sănătate cu echipamente moderne.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” este membru al Asociației Universităților de Medicină și Farmacie din România de doi ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
17
Wed
17
Thu
19
Fri
20
Arhivă Radio Chișinău