Studenți la peste 60 de ani

  • 29 Decembrie 2023 12:02
Studenți la peste 60 de ani

Studenți la peste 60 de ani. Este situația a 40 de seniori înmatriculați la Universitatea de Stat din Moldova în cadrul programului Universitatea pentru Vârsta a Treia, lansat în regim pilot în acest an. Audienții frecventează, din octombrie, cursurile gratuite „Dezvoltarea abilităților digitale” și „Starea de bine și comunicarea între generații”, transmite IPN.

Autoritățile planifică extinderea programului în anul 2024. „În continuare la minister primim solicitări din partea vârstnicilor ca să beneficieze de aceste cursuri. Persoanele în etate s-au dovedit a fi cele mai disciplinate în frecventarea orelor, inclusiv și Universitatea se bucură de un asemenea contingent de studenți”, a menționat ministrul muncii și protecției sociale, Alexei Buzu, la o conferință de totalizare a anului.

Universitatea pentru Vârsta a Treia este promovată de Ministerul Muncii și Protecției Sociale în parteneriat cu  Ministerul Educației și Cercetării, Fondul ONU pentru Populație și Universitatea de Stat. Pe lângă acest program, în 2023 a mai fost inițiat un alt program dedicat vârstnicilor, care va continua și în 2024 și prevede dezvoltarea abilităților digitale pentru cel puțin 1000 de vârstnici.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,57 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău