Studenți din Germania au vizitat comuna Cruzești

  • 01 Septembrie 2022 18:28
Studenți din Germania au vizitat comuna Cruzești

Patru studenți din delegația participanților din Germania la Școală Internațională de Vară „Minorități naționale în Europa de Est” pentru studierea limbii române au ajuns în comuna Cruzești. Tinerii au fost informați despre cum se dezvoltă o localitate din Republica Moldova, cum se desfășoară procesul decizional și cum lucrează Consiliul local. Masteranzii au întreprins o excursie la Complexul Educațional Cruzești și la Primărie.

Studenții au frecventat inclusiv careul solemn de dimineață și „au rămas curioși să vadă cum se desfășoară această festivitate”. Au fost și la monumentul victimelor deportărilor staliniste, a comunicat primarul comunei, Violeta Crudu, solicitată de IPN.

Studenții vin pentru trei săptămâni ca să învețe limba română și să facă cunoștință cu viața din Republica Moldova. În prima jumătate a zilei ei învață limba română. O parte deja vin cu cunoștințe de română, alții sunt începători. După lecții , au întâlniri la diverse instituții, cu deputați, analiști politici, în cadrul cărora vorbesc despre realitățile Moldovei.

Tinerii își fac studiile în domeniul istoriei, științelor politice, pedagogiei și își scriu tezele despre spațiul ex-sovietic, perioada stalinistă.

Anul acesta din delegație fac parte șapte studenți din Germania. Școala de vară se desfășoară în perioada 25 august – 13 septembrie. Aceasta este organizată de Universitatea de Stat din Moldova în colaborare cu Moldova – Institut Leipzig.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău