Studente ale Universității Tehnice a Moldovei, premiate cu burse ale Casei Regale a României

  • 02 Noiembrie 2023 11:40
Studente ale Universității Tehnice a Moldovei, premiate cu burse ale Casei Regale a României

Majestatea Sa Margareta și Principele Consort Radu au onorat, la sfârșitul lunii octombrie, două studente ale Universității Tehnice a Moldovei, prin acordarea Bursei Regale a Casei Regale a României, relatează serviciul de presă al instituției, citat de Radio Chișinău. Aceste distincții au fost conferite Elenei Curcubet, studentă în anul IV la specialitatea „Horticultură”, căreia i s-a acordat Bursa „Regele Mihai”, și Anastasiei OleiniK, studentă în anul V, specialitatea „Medicină veterinară”, distinsă cu Bursa „Regina Ana”.

Evenimentul se desfășoară anual, în preajma zilei de naștere a Regelui Mihai și constituie un moment de înaltă ținută și importanță. Anul acesta, ceremonia s-a desfășurat la prestigiosul Palat Elisabeta din București, marcând o ocazie deosebită pentru studentele noastre de excepție, însoțite la eveniment de către șeful Centrului Medical Veterinar al UTM, asist. univ. Mihail Moroz.

Bursierele UTM și-au exprimat respectul și admirația față de Familia Regală pentru sprijinul constant acordat tinerilor și convingerea fermă a Altețelor Sale că „o educație bună este izvorul întregului bine în lume și calea spre viitor”. Studentele au subliniat că aceste burse conferite de Coroana Română reprezentă pentru ele o deosebită onoare și o ocazie unică a recunoașterii și aprecierii realizărilor lor.

Ziua de naștere a Regelui Mihai I a devenit momentul solemn în care Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, și Alteța Sa Regală Principele Radu au instituit Bursele „Regele Mihai I” și „Regina Ana”, destinate studenților Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și, respectiv, fostei Universități Agrare de Stat din Moldova, integrată acum în cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

Bursele Regale au caracter anual și continuă o tradiție de legătură istorică dintre Coroana Română și sfera educației, o tradiție începută de către întemeietorul României Moderne, Regele Carol I. Acordarea acestor burse constituie un simbol al aspirațiilor și al efortului constant pentru excelență în învățământ, oferind studenților oportunitatea de a-și urma pasiunea și de a contribui la dezvoltarea societății, onorând astfel înțelepciunea și viziunea promovată de Casa Regală a României, care susține valorile fundamentale ale educației și implicarea activă a tinerilor în dezvoltarea comunității.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău