Străzi blocate în Chișinău din cauza ploilor abundente

  • 01 Iulie 2013 14:07
Străzi blocate în Chișinău din cauza ploilor abundente

În urma ploilor abundente de duminică și luni, mai multe străzi din Chișinău au fost inundate, iar circulațiua a fost blocată.

În unele sectoare, nivelul apei a depășit un metru. Totodată, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cantități semnificate de precipitații, care depășesc de câteva ori media, au căzut în orașele Camenca, Cahul, Comrat și Ceadîr-Lunga. Zeci de localități au rămas fără current electric.

În urma ploilor abundente de ieri, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, a primit peste o sută de solictări, în special în municipiul Chișinău, din partea unor cetățeni a căror case sau curți au fost inundate. Potrivit ultimelor informații, oferite de Primăria Capitalei, 50 de apartamente și zeci de subsoluri din municipiu au fost inundate. Vântul a doborât pese 20 de arbori, care au avariat 7 automobile.
Deși a plouat peste tot în țară, cele mai puternice precipitații s-au înregistrat la Bălți și Chișinău. În Chișinău cantitatea de precipitații a fost de 120-130 de litri pe metru pătrat, ceea ce reprezintă aproximativ două norme lunare.

Totodată, peste 40 de localități din 14 raioane continuă să rămână fără curent electric. Ofițerul de presă al Serviciului Situații Excepționale, Liliana Pușcașu.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, cantități semnificate de precipitații care depășesc de câteva ori media au căzut și în orașele Camenca, Cahul, Comrat și Ceadîr-Lunga. Prim-vicedirectorul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Elina Pleșca.

Deși ploile au încetat, în a doua jumătate a zilei de astăzi se așteaptă intensificări ale vântului până la 20 de metri pe secundă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Thu
11
Fri
15
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău