Stratul de zăpadă măsoară până la 40 cm

  • 28 Ianuarie 2021 10:57
Stratul de zăpadă măsoară până la 40 cm

Observațiile făcute pe platformele Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS) arată că stratul de zăpadă depus în localitățile din Republica Moldova măsoară până la 17 cm, dar nu este exclus să fie mai mare. „Au fost intensificări ale vântului, zăpada a fost spulberată, astfel că stratul de nea poate să fie mai mare. Din pozele pe care le-am văzut, la Ștefan Vodă e posibil ca grosimea să fi ajuns până la 40 cm”, a declarat șeful Direcției prognoze meteo SHS, Ghenadii Roșca, contactat de IPN.

„Au fost intensificări ale vântului, zăpada a fost spulberată, astfel că stratul de nea poate să fie mai mare. Din pozele pe care le-am văzut, la Ștefan Vodă e posibil ca grosimea să fi ajuns până la 40 cm”, a declarat șeful Direcției prognoze meteo SHS, Ghenadii Roșca, contactat de IPN.

Precipitații sub formă de ninsoare vor cădea pe teritoriul Republicii Moldova și pe parcursul zilei de astăzi, dar cu intensitate mai slabă. Iar în următoarele zile va ninge ușor. Pe alocuri, viteza vântului va atinge până la 20 de metri pe secundă.


În următoarele zile, temperaturile vor coborî până la minus 10 grade pe timp de noapte, iar pe parcursul zilei valorile termice ale aerului vor fi de la zero până la +5 grade Celsius.

Cea mai geroasă iarnă a fost cea din anul 1963, atunci când mercurul termometrelor a coborât la minus 35,5 grade Celsius. Cea mai frigusoară zi de 28 ianuarie a fost în anul 1954, la Tiraspol fiind înregistrate minus 25,6 grade. Cea mai călduroasă zi de 28 ianuarie a fost cea din 1983, atunci când au fost înregistrate 13,9 grade Celsius, tot la Tiraspol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău