Stop Fals | Jurnaliștii sunt îndemnați să se abțină de la participarea la campanii de propagandă

  • 27 Aprilie 2017 11:31
Stop Fals | Jurnaliștii sunt îndemnați să se abțină de la participarea la campanii de propagandă

Omisiuni ale detaliilor din știre, citarea experților necunoscuți, prezentarea selectivă a opiniilor, generalizarea, trunchierea citatelor, etichetarea și propaganda sunt doar câteva dintre tehnicile menționate de către Centrul pentru Jurnalism Independent într-un raport de monitorizare, citat de independent.md, și realizat în cadrul campaniei media împotriva informației false și tendențioase „Stop Fals”.

Autorii raportului au recomandat instituțiilor de presă și jurnaliștilor să se abțină de la participarea în campaniile în propagandă. De asemenea, ei au sugerat jurnaliștilor să reflecte faptele obiectiv, echidistant și din mai multe surse.

Totodată managerilor de instituții media li s-a recomandat să se abțină să facă presiuni asupra jurnaliștilor, iar Consiliului Coordonator al Audiovizualului să monitorizeze posturile TV care încalcă legea.

În total au fost monitorizate 5 subiecte de interes public, reflectate în cadrul a 12 instituții media din Republica Moldova în perioada 1 februarie – 31 martie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău