Stoltenberg: Obiectivul lui Putin este de a „lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă”

  • 14 Noiembrie 2022 19:00
Stoltenberg: Obiectivul lui Putin este de a „lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă”

Obiectivul președintelui rus Vladimir Putin este de a „lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă”, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit The Guardian, scrie G4Media.ro

Retragerea Rusiei din Herson demonstrează „curajul incredibil” al forțelor armate ucrainene, a declarat șeful alianței militare în timpul unei conferințe de presă cu membri ai guvernului olandez la Haga.

Este de competența Ucrainei să decidă ce termeni sunt acceptați pentru negocieri care să pună capăt războiului, a spus el, adăugând că rolul NATO este de a sprijini Kievul.

„Nu trebuie să facem greșeala de a subestima Rusia. Forțele armate ruse păstrează capacități semnificative, precum și un număr mare de trupe, iar Rusia a demonstrat că este dispusă să suporte pierderi semnificative. De asemenea, au dat dovadă de o brutalitate extremă”, a afirmat Stoltenberg.

„Următoarele luni vor fi dificile. Scopul lui Putin este de a lăsa Ucraina rece și întunecată în această iarnă. Așa că trebuie să ne menținem cursul”, a mai adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Fri
20
Sat
22
Sun
22
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău