Stephane Bride: România și R. Moldova, să avanseze la un parteneriat FOARTE PUTERNIC

  • 14 Octombrie 2015 14:11
Stephane Bride: România și R. Moldova, să avanseze la un parteneriat FOARTE PUTERNIC

România și R. Moldova trebuie să avanseze de la un parteneriat economic foarte bun la unul foarte puternic, a declarat miercuri, 14 octombrie, Stephane Bride, la deschiderea expoziției 'Fabricat în România'.

,,Pentru țara noastră se scrie o pagină de speranță pentru potențialul nostru economic de viitor. Consider că acesta este momentul și locul potrivit în care să afirm importanța cooperării economice între țările noastre și să îmi exprim convingerea că România va fi nu doar principalul partener economic al nostru ci și principalul investitor în Republica Moldova. Ne dorim să avansăm, în relațiile cu România, de la un parteneriat economic foarte bun la unul foarte puternic', a declarat Stephane Bride.

Romexpo, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României, organizează în perioada 14 - 17 octombrie 2015, prima ediție a evenimentului 'Fabricat în România - împreună pentru afacerea ta', dedicată producătorilor autohtoni din România și din Republica Moldova. La manifestare participă 130 de firme, dintre care 54 moldovenești.

Republica Moldova se prezintă cu un stand oficial oferit gratuit de români.

'Pentru companiile moldovenești, expoziția este nu doar un moment de vizibilitate și oportunitate de promovare pe piața românescă, dar și o provocare de competiție pe care ne-o putem asuma cu mult curaj. În perioada expoziției, vizitatorii vor putea gusta specialitățile culinare și băuturile din Republica Moldova, vor putea aprecia produsele industriale ale celor peste 50 de companii moldovenești', a precizat Stephane Bride.

Potrivit datelor statistice, în anul 2014, nivelul exporturilor de produse și servicii ale României a fost de 52,5 miliarde de euro, cu 5,8% mai mult decât în 2013.

De asemenea, 89% dintre români preferă să cumpere produse alimentare de orice tip fabricate în România și peste 75% dintre români consideră că magazinele ar trebui să comercializeze produse românești chiar dacă ar avea un preț mai mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău