Stephane Bride: Integrarea europeană, o prioritate pentru Republica Moldova

  • 15 Mai 2015 17:24
Stephane Bride: Integrarea europeană, o prioritate pentru Republica Moldova

Integrarea europeană rămâne o prioritate absolută pentru Republica Moldova, a declarat ministrul Economiei, Stephane Bride, în discursul rostit la Reuniunea anuală a Consiliului Guvernatorilor BERD.

Reuniunea s-a desfășurat joi și vineri la Tbilisi, Georgia.

Potrivit vicepremierului, aceasta este o alegere asumată și o dorință de a schimba modelul de dezvoltare economică a țării, bazat pe industrializare, inovații și tehnologizare. Realizarea angajamentelor prevăzute în Acordul de Asociere și Acordul de Liber Schimb va contribui nu doar la liberalizarea comerțului și eliminarea barierelor non-tarifare, dar va spori încrederea investitorilor în perspectivele economiei moldovenești,  a menționat Stephane Bride.

De asemenea, ministrul Economiei a avut o întâlnire de lucru cu președintele BERD, Suma Chakrabarti, în cadrul căreia a discutat despre noile oportunitățile de colaborare și proiecte de dezvoltare. Oficialii au abordat situația macroeconomică din țară, mersul implementării reformelor din domeniul investițional, situația de pe piața financiară, noul program de cooperare cu FMI, arată un comunicat al Guvernului.

De la începutul activității sale în Republica Moldova, în 2005, BERD a finanțat 110 proiecte, fiind investite în economia națională peste 970 de milioane Euro. Portofoliul actual al BERD constituie 430 de milioane Euro, alocate pentru infrastructură (65%), instituțiile financiare (17%), industrie, comerț și agrobusiness (12%), sectorul energetic (6%).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău