Stepan Poltorak: Trupele rusești dislocate în stânga Nistrului sunt o amenințare pentru Ucraina și R.Moldova

  • 11 Iunie 2018 19:40
Stepan Poltorak: Trupele rusești dislocate în stânga Nistrului sunt o amenințare pentru Ucraina și R.Moldova

Trupele rusești dislocate în stânga Nistrului sunt o amenințare atât pentru Ucraina, cât și pentru R.Moldova. O declarație în acest sens a făcut ministrul Apărării de la Kiev, Stepan Poltorak, la întrevederea de luni, 11 iunie, de la Odessa, cu omologul său moldovean, Eugen Sturza.

Potrivit Infotag, care citează un comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării, în cadrul întrevederii, Poltorak a menționat că Ucraina consideră regiunea transnistreană  o parte integrantă a Republicii Moldova ți va face tot posibilul pentru a contribui la restabilirea integrității teritoriale a Republicii Moldova și la menținerea acesteia în viitor.

”Susținem cursul militar-politic comun de integrarea europeană și euroatlantică și vom dezvolta împreună forțele noastre armate în conformitate cu standardele NATO”, a menționat oficialul ucrainean.

Miniștrii apărării au convenit asupra priorităților pentru continuarea cooperării în domeniul apărării. În primul rând, este vorba de desfășurarea exercițiilor comune, atât la nivel bilateral, cât și în cadrul cooperării cu NATO și cu aliați în parte.

Părțile au mai discutat aspecte legate combaterea amenințărilor hibride, în particular din partea Federației Ruse.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:67 %
Vint:1,54 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău