Ștefan Gligor: Venim să oferim o opțiune de vot pentru cei 40% de cetățeni indeciși

  • 10 Februarie 2021 08:27
Ștefan Gligor: Venim să oferim o opțiune de vot pentru cei 40% de cetățeni indeciși

Liderul grupului de inițiativă pentru constituirea Partidului Schimbării, Ștefan Gligor, spune că proiectul său politic va participa la eventualele alegeri parlamentare anticipate. El spune că acum sunt depuse toate eforturile pentru a reuși înregistrarea oficială a formațiunii până la stabilirea datei alegerilor, astfel încât aceasta să poată participa la scrutin. Gligor afirmă că Partidul Schimbării va fi o opțiune pentru persoanele dezamăgite de actuala clasă politică, notează IPN.

Ștefan Gligor spune că Congresul formațiunii va avea loc în luna februarie, iar rapiditatea cu care partidul este constituit este explicată prin faptul că se dorește înregistrarea cât mai grabnică a acestuia pentru a nu rata alegerile parlamentare anticipate. 

,,Dacă partidul este înregistrat până la stabilirea datei alegerilor, atunci partidul poate participa la scrutinul electoral. Noi considerăm că astăzi, în contextul arhitecturii politice existente, alegerile parlamentare vor fi pierdute în favoarea PSRM, Șor. În acest context, implicarea noastră în politică vine dintr-o analiză, nu dintr-o ambiție ”, a declarat Ștefan Gligor în cadrul emisiunii ,,Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Gligor se arată convins că formațiunea sa se va regăsi în următorul Legislativ și spune că proiectul politic pe care-l propune va reprezenta o alternativă pentru cetățenii dezamăgiți de întreaga clasă politică.

,,Înțelegem că acum e nevoie de un proiect care ar coagula în jurul său oamenii dezamăgiți. Oamenii care astăzi nu au nicio opțiune valabilă din cele existente. E nevoie de o ofertă integră, credibilă, care-și va aduce contribuția directă la formarea unui Parlament integru”, a mai spus Gligor.

Ștefan Gligor spune că Partidul Schimbării nu va face front comun cu forțele de dreapta pentru a accede în Parlament, ci va participa la anticipate pe cont propriu.

,,Avem oameni care au venit în proiectul nostru din AMN, PDM, PLDM, PL și unii unioniști chiar. Noi vom demonstra că putem solidariza și uni societatea nu în jurul ambițiilor personale, ci în jurul unui concept de dezvoltare. Noi nu vrem să facem bloc electoral, noi venim să oferim o opțiune de vot pentru cei 40% de indeciși, oameni care astăzi nu au încredere în nimeni”, a declarat Ștefan Gligor.

Potrivit legii, pentru a fi înregistrată, o formațiune politică trebuie să fie constituită din cel puțin 1000 de membri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău