Ștefan Gligor: Cu actuala majoritate nu există șanse pentru reforma justiției

  • 04 Februarie 2020 08:12
 Ștefan Gligor: Cu actuala majoritate nu există șanse pentru reforma justiției

Expertul în politici publice Ștefan Gligor consideră că actuala majoritate parlamentară, formată de Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat, nu oferă nicio șansă de realizare a reformei justiției. Potrivit lui, democrații niciodată nu își vor dori o reformă adevărată a justiției, având în vedere că în timpul guvernării lor statul a fost declarat capturat, transmite IPN.

Socialiștii, trădându-și partenerii de coaliție cu care s-au obligat să dezoligarhizeze statul de oameni concreți care ocupau funcții concrete în Parlament, trădându-și susținătorii, au creat împreună cu acei oameni de care intenționau să scape statul o majoritate parlamentară și Guvernul. Credeți că democrații vor face cu adevărat o reformă a justiției ca pe urmă să răspundă conform acesteia?”, s-a întrebat Ștefan Gligor în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul TVC21.

În opinia expertului, o reformă reală a justiției poate fi efectuată doar după organizarea alegerilor parlamentare și ele trebuie să fie anticipate.

Aceasta este singura noastră șansă de a desfășura reforme reale. Noi vom putea aplica un pachet de reforme și să dezoligarhizăm statul și vom putea atrage la răspundere oamenii care au furat statul doar în cazul în care vom avea 55 de mandate în Parlamentul Republicii Moldova ocupate de oameni incoruptibili”, a afirmat Ștefan Gligor.

Totodată, expertul susține că democrații nu-și doresc acum alegeri anticipate pentru că în cazul unui nou scrutin nu ar obține nicio treime din mandatele pe care le deține în prezent.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău