Ștefan Gligor a anunțat despre crearea „Partidului Schimbării”

  • 28 Ianuarie 2021 14:18
Ștefan Gligor a anunțat despre crearea „Partidului Schimbării”

Ștefan Gligor, expert în politici publice, a anunțat lansarea grupului de inițiativă pentru crearea unui nou partid politic – „Partidul Schimbării”, transmite IPN.

Am sperat că în Republica Moldova se va produce o schimbare a elitelor politice, a integrității. Am sperat foarte mult că vor începe să funcționeze instituțiile. Însă astăzi noi am ajuns la concluzia că, fără o implicare a societății civile în lupta politică, acest lucru nu va fi posibil. Fiecare cetățean își dorecște să vadă o mare schimbare în viața noastră publică, calitatea vieții, calitatea actului justiției, calitatea guvernării, și tot acest lucru poate fi dus la un singur cuvânt – schimbare”, a menționat Ștefan Gligor astăzi, 28 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit lui, în următoarele săptămâni vor fi adunate câteva mii de cereri, iar ulterior va avea loc congresul partidului. „În pofida faptului că în Republica Moldova sunt înregistrate 65 de partide politice, în realitate există nu mai mult de 10. Iar dacă vorbim despre proiecte politice care cu adevărat lucrează în interesul cetățeanului, cred ca această listă poate fi redusă la una foarte-foarte scurtă. Avem foarte multe partide pentru că sistemul politic este foarte prost și noi ne propunem să-l reformăm. Dar asta nu înseamnă că noi nu trebuie să ne implicăm”, a mai spus Ștefan Gligor.

Sunt în proces de elaborare statutul și programul partidului, la baza căruia va sta un manifest prezentat astăzi în cadrul conferinței de presă. Logoul partidului este o carte care se deschide și o ușă întredeschisă, ambele simbolizează cunoaștere și deschidere.

S-au alăturat grupului de inițiativă pentru crearea „Partidului Schimbării” Sergiu Buzu, formator în domeniul electoral, Ion Potlog, economist, Sergiu Postică, antreprenor, Tudor Șoitu, economist, ex-vicepreședinte al Curții de Conturi, Sergiu Dărănuță, antreprenor, Sergiu Tofilat, consilier prezidențial în domeniul energetic. Tofilat a spus la conferință că a anunțat-o deja pe Maia Sandu că se va implica în politică.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău