Ștefan Gațcan spune că este în continuare deputat PSRM și că a revenit în Parlament pentru a debloca activitatea Legislativului

  • 09 Iulie 2020 10:41
Ștefan Gațcan spune că este în continuare deputat PSRM și că a revenit în Parlament pentru a debloca activitatea Legislativului

Deputatul Ștefan Gațcan, prezent la ședința de astăzi a Parlamentului, afirmă că a revenit pentru a scoate din blocaj activitatea Legislativului și pentru a susține proiectele Guvernului privind majorarea salariilor medicilor.

Într-un mesaj pe Facebook, acesta afirmă că este în continuare deputat al fracțiunii PSRM, deși depusese anterior cerere de aderare la Grupul Pro Moldova. Totodată, acesta spune că își va depune mandatul ”când va fi momentul de plecat”. Deputatul mai afirmă că asupra sa nu s-ar fi făcut presiuni, dar că ar fi fost victima unor jocuri politice și că plecarea sa ar fi fost utilizată pentru blocarea activității Parlamentului.

M-am prins într-un joc politic și în momentul când am înțeles că retragerea mea este folosită pentru a fi blocată activitatea Parlamentului, am decis că acest lucru nu este admisibil. Mai cu seamă că activitatea era blocată tocmai când trebuia să vină Guvernul cu majorarea de salarii pentru colegii mei medici, pentru pensionari, pentru agricultori și alte categorii de cetățeni.

Chiar dacă luasem decizia de a părăsi politica, nu puteam să stau indiferent când am văzut ce haos, debandadă și populism s-a creat în Parlament. De aceea am luat decizia că prezența mea în Parlament este necesară cel puțin atâta vreme cât ea ajută ca țara să nu intre în instabilitate și blocaj. Rămân însă la ideea de a mă retrage din politică, atunci când retragerea mea nu va avea consecințe grave asupra oamenilor și a țării.

Absolut nimeni nu m-a presat să iau o decizie sau alta, sunt un om liber să decid ce e mai bine pentru alegătorii care mi-au dat votul. Îmi pare rău dacă am avut un comportament politic derutant pentru alegătorii mei, îmi asum această greșeală și trag învățămintele necesare din asta.

Iar azi, prin revenirea mea la ședința Parlamentului, vreau să fiu alături de nevoile medicilor , care vor primi surplus la salariu. Eu știu cât de greu le este lor în acest an blestemat. Îmi voi face datoria față de sistemul medical, îmi voi face datoria față de agricultori, față de sinistrați, față de alți cetățeni, iar apoi, când va fi momentul de plecat, îmi voi depune mandatul. Dar deocamdată țara are nevoie de o guvernare puternică și eficientă. Și eu, ca deputat al fracțiunii Partidului Socialiștilor, îi voi oferi sprijinul meu”, a scris Ștefan Gațcan pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
25,24
Cer fragmentat
Umiditate:69 %
Vint:2,06 m/s
Tue
24
Wed
25
Thu
25
Fri
26
Sat
26

Curs oficial BNM 24 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6495 0.0123
USD 17.7143 -0.0284
RON 4.3942 0.0033
UAH 0.6459 0.0001
RUB 0.2412 0.0002
Arhivă Radio Chișinău