Ștefan Gațcan este păzit în continuare de SPPS (TV8)

  • 21 Noiembrie 13:23
Ștefan Gațcan este păzit în continuare de SPPS (TV8)

Deputatul Ștefan Gațcan beneficiază în continuare de pază de stat, după ce a încercat vara aceasta să părăsească fracțiunea PSRM și să adere la grupul Pro Moldova, transmite TV8. Jurnaliștii l-au surprins pe holurile Parlamentului. Deși a negat că îl paște vreun pericol și că este păzit, un agent de pază l-a însoțit în tot acest timp.

„Eu nu sunt membru al PSRM, fac parte din majoritate. (...) La vremea potrivită, vom apărea și în spațiul public”, a mai declarat Ștefan Gațcan.

Faptul că acesta beneficiază de pază a fost confirmat de purtătoarea de cuvânt a Serviciului Pază și Protecție de Stat, Maia Angheni. „Articolul prevede că președintele dispune acordarea protecției și altor demnitari, dacă se constată o stare de pericol la adresa demnitarului protejat. Informațiile privind starea de pericol se prezintă de către instituțiile de forță ale statului. Protecția va fi acordată până nu vor dispărea motivele în baza cărora a fost instituită”.

Tot cu paza după el, deputatul a fost surprins și la clinica privată care îi aparține, acum o lună, mai relatează TV8.

Ștefan Gațcan a anunțat, la sfârșitul lunii iunie, că părăsește fracțiunea PSRM, iar ulterior – că își depune mandatul, ca în final să revină în Parlament și să declare că rămâne deputat în fracțiunea socialiștilor. În această perioadă, deputatul a dispărut câteva zile din spațiul public, ca mai apoi să apară într-o secvență video filmată într-o vie, în care a afirmat că nu este sechestrat. De atunci, acestuia i-a fost oferită protecția Pazei de Stat.

Ștefan Gațcan a fost ales deputat în fracțiunea PSRM la alegerile din luna martie, în circumscripția Hîncești.

Sursa: TV8

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
2
Cer acoperit de nori
Umiditate:100 %
Vint:2,6 m/s
Sat
6
Sun
0
Mon
-1
Tue
3
Wed
2

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău