Stefan Fule susține aderarea Republicii Moldova la UE

  • 24 Octombrie 2012 09:56
Stefan Fule susține aderarea Republicii Moldova la UE

Comisarul european pentru extindere, Stefan Fule, susține acordarea perspectivei de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Declarația a fost făcută în cadrul Forumului Uniunea Europeană – Republica Moldova, care a avut loc la Berlin. La Forum a participat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Iurie Leancă, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr și cel al Justiției, Oleg Efrim, care au vorbit despre reformele în domeniu economiei, justiției și combaterii corupției.

Comisarul pentru extindere și politica europeană de vecinătate, Stefan Fule, a subliniat că Republica Moldova își îndeplinește obligațiile asumate, iar răspunsul Uniunii Europene la reformele întreprinse de
Chișinău trebuie să fie pe măsura eforturilor depuse, și anume, acordarea perspectivei de aderare la Uniunea Europeană.

Procesul de europenizare și modernizare în care s-a angajat Guvernul Republicii Moldova este unul plenar și ireversibil, a declarat ministrul moldovean de Externe, Iurie Leanca. Potrivit lui Iurie Leancă, semnarea Acordului de Asociere, crearea zonei de comerț liber și liberalizarea regimului de vize va apropia și mai mult Republica Moldova de Uniunea Europeană.

Până la sfârșitul acestui an, urmează să fie adoptate încă o serie de modificări la legislație, în contextul reformei justiției și a celei de combatere a corupției, a declarat pentru Radio Chișinău, ministrul Justiției, Oleg Efrim,  după discursul său în cadrul Forumului.

La eveniment a participat și ministrul moldovean al Economiei, Valeriu Lazăr, care a vorbit despre relațiile economice și mediul de afaceri din Republica Moldova.

Forumul Uniunea Europeană - Republica Moldova este organizat de către Institutul de studii estice din Polonia în parteneriat cu Forumul Moldo-German și Asociația de politică externă din Republica Moldova.
Amintim că la sfârșitul lunii noiembrie, la Chișinău, este așteptat Președintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău