Steaua București, învinsă în deplasare de Osmanlispor cu 2-0 (VIDEO)

  • 16 Septembrie 2016 16:00
Steaua București, învinsă în deplasare de Osmanlispor cu 2-0 (VIDEO)

Steaua București a fost învinsă de echipa turcă Osmanlispor cu scorul de 2-0 (0-0), joi la Ankara, în prima etapă a Grupei L a Europa League la fotbal.

Formația din capitala Turciei a obținut o victorie meritată, prin golurile înscrise de Cheikh Diabate în minutul 64, din penalty, și Aminu Umar (min. 74).

Steaua a reușit o primă repriză destul de bună, însă evoluția din actul secund a fost modestă, în condițiile eliminării lui Enache din minutul 45+2, după un gest stupid.

Steaua a început curajos și a trecut aproape de gol chiar în primul minut, la lovitura de cap a lui Tamaș.

Osmanlispor a atacat susținut mai bine de zece minute, permițându-i lui Niță o intervenție bună în minutul 13. Vicecampioana României a echilibrat apoi disputa. Adrian Popa a fost blocat în minutul 26, după o pasă a lui Boldrin, iar imediat Golubovic a fost periculos la o lovitură de cap.

Tamaș, atent, a deviat în fața lui Diabate (32).

Șase minute mai târziu, Popa a trimis un șut destul de moale, la care portarul gazdelor a fost ușor nesigur. În minutul următor, Bourceanu, ajuns surprinzător în careul advers a avut o situație mai bună, dar a trimis cu capul pe lângă.

Steaua a rămas în zece oameni în al doilea minut din prelungirile primei reprize: Enache a luat al doilea cartonaș galben după ce a lovit cu capul un adversar, când echipa bucureșteană urma să execute o lovitură liberă din preajma careului gazdelor.

Tamaș a fost din nou pe fază la o acțiune tăioasă a turcilor, în debutul reprizei secunde. Osmanlispor a atacat mai mult, iar Niță a apărat un șut pe centrul porții al lui Lawal (61).

La una din fazele următoare, Tamaș, până atunci printre cei mai buni oameni ai echipei sale, l-a faultat în careu pe Ndiaye, iar Diabate a transformat cu siguranță lovitura de la 11 metri (64).

Formația din capitala Turciei a rămas la conducerea jocului și și-a mărit avantajul în minutul 74, când Umar a reluat de la marginea careului mic centrarea lui Thiago Pinto, unul dintre ei mai în formă jucători ai partidei.

Aganovic a fost aproape să reducă diferența (78).

Fostul stelist Raul Rusescu, intrat în minutul 78 la echipa turcă, a bătut bine o lovitură liberă, respinsă de Niță (87). Osmanlispor a controlat finalul întâlnirii în fața unui adversar resemnat.

Echipa antrenată de Laurențiu Regehcampf nu a putut conta joi pe Momcilovic, Pintilii și Filip.

Fundașul polonez Lukasz Szukala, ex-Steaua, nu a făcut parte din lotul lui Osmanlispor pentru acest meci.

Formația turcă nu l-a avut în lot nici pe camerunezul Pierre Webo, unul dintre cei mai cunoscuți jucători ai săi.

Osmanlispor, ocupanta locului 5 în ultima ediție a campionatului Turciei, este neînvinsă în acest sezon. Antrenorul său, Mustafa Akcay, este neînvins în 19 meciuri în competițiile de club organizate de UEFA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău