Statutul juridic al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va fi modificat

  • 26 Decembrie 2016 13:26
Statutul juridic al Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va fi modificat

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale va fi trecută pe lista autorităților publice cu autonomie financiară, transmite IPN cu referire la un proiect de decizie propus de Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății, căruia i se subordonează, precizează că și în prezent cheltuielile directe și indirecte ale Agenției sunt acoperite integral din contul veniturilor colectate.

De notat, recent a fost creată o structură responsabilă de achiziționarea centralizată a medicamentelor și dispozitivelor medicale pentru instituțiile medico-sanitare.   Astfel, aceste funcții nu vor mai fi în competența Agenției Medicamentului și  Dispozitivelor Medicale.

Agenția își câștigă veniturile din prestarea serviciilor contra plată: certificarea medicamentelor și dispozitivelor medicale autohtone și de import. Instituția evaluează erorile de medicație, cazurile de utilizare nerațională sau abuzivă a medicamentelor. Alte funcții țin și de elaborarea ghidurilor pentru medicamente, efectuarea controalelor, inclusiv inopinate, la instituțiile farmaceutice și alte funcții.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău