Statul va susține dezvoltarea infrastructurii subzonei Soroca a ZEL Ungheni-Business

  • 11 Martie 10:38
Statul va susține dezvoltarea infrastructurii subzonei Soroca a ZEL Ungheni-Business

Localitatea Soroca va beneficia de două contracte de antrepriză, în valoare de 7,7 milioane de lei (385 mii de euro), pentru implementarea proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere (ZEL) Ungheni-Business”, transmite MOLDPRES.

Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord, SRL „Spivan”, FCI „Capital” SRL și Primăria municipiului Soroca au semnat săptămâna trecută două contracte de antrepriză în cadrul proiectului „Crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business”, finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală (FNDRL). "Conform contractului de antrepriză semnat cu SRL „Spivan”, în decurs de maxim patru luni de la primirea ordinului de începere a execuției, operatorul economic s-a angajat să efectueze lucrări de construcție a sistemului de alimentare cu gaze naturale cu o lungime de 3960 m. Valoarea acestui contract constituie circa 3,8 mln de lei", explică ADR Nord.

Potrivit contractului de antrepriză semnat cu FCI „Capital” SRL, în decurs de maxim trei luni de la primirea ordinului de începere a execuției, operatorul economic s-a angajat să efectueze lucrări de montare a liniei electrice în cablu de 10 kV cu o lungime de 3000 m. Valoarea acestui contract constituie circa 4 mln de lei. Valoarea ambelor contracte de antrepriză constituie peste 7, 7 mln de lei, contribuția Primăriei municipiului Soroca fiind de 10% din valoarea contractelor.

„În cadrul aceluiași proiect, după încheierea procedurilor de achiziții publice, urmează să mai fie semnat un contract de antrepriză pentru efectuarea lucrărilor de construcție a două căi de acces, cu o suprafață totală de 2510 mp, și pentru executarea lucrărilor de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17,6 ha. Rezultatele proiectului vor contribui la crearea unei platforme economice pentru populația economic-activă din municipiul Soroca și din regiunea proximă”, indică ADR Nord.

Directorul ADR Nord, Maria Prisacari, a subliniat că antreprenorii urmează să execute lucrările specificate în contractele de antrepriză în conformitate cu prevederile proiectelor tehnice, cu detaliile de execuție, precum și cu normativele, standardele și prescripțiile tehnice în vigoare.

În acest an, din sursele FNDRL, ADR Nord implementează în nordul țării șapte noi proiecte de dezvoltare și revitalizare urbană. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău