Statul va acoperi 25% din totalul sejururilor la taberele pentru copii

  • 24 Aprilie 16:53
Statul va acoperi 25% din totalul sejururilor la taberele pentru copii

Costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă este de circa 357 de lei, iar la o tabără cu sejur de zi – 280 de lei. Guvernul a aprobat astăzi un proiect cu privire la organizarea odihnei copiilor și adolescenților în sezonul estival 2024, transmite IPN.

Ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, a declarat că în acest an statul urmează să acopere costul integral a 25% din totalul de bilete în taberele de odihnă pentru copii. Biletele gratuite vor fi distribuite copiilor aflați în dificultate, celor rămași fără ocrotire părintească, celor din familii defavorizate și celor din familii numeroase. De asemenea, copiilor cu dizabilități, copiilor veteranilor de război, copiilor refugiați, precum și elevilor care au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

Autorităților administrației publice centrale și locale li se recomandă să comercializeze doritorilor restul biletelor în taberele de vară pentru copii și adolescenți cu achitarea a 20% din prețul biletului. „Nu în ultimul rând, Ministerul Educației va achiziționa 533 de bilete pentru elevii din instituțiile de învățământ general din raioanele de est ale țării și orașul Bender, din instituțiile direct subordonate Ministerului”, a precizat Dan Perciun.

Potrivit proiectului, costul estimativ pentru o zi petrecută la tabăra de odihnă este de 357,84 lei, la tabără de întremare a sănătății sportivilor – 427,25 lei, la tabără turistică pentru adolescenți – 392,62 lei, la tabără sportivă și de reabilitare – 365,62 lei, iar la o tabără cu sejur de zi – 280,85 lei

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:4,63 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău