Statul este dator către transportatorii de călători

  • 28 Februarie 2013 14:01
Statul este dator către transportatorii de călători

Transportatatorii de călători refuză să mai transporte gratuit persoanele care fac parte din categoriile speciale, scutite de taxa de călătorie.

Este vorba despre polițiști, militari, angajații ai Procuraturii și ai Serviciului de Informații și Securitate, precum și de pensionari și persoane cu dizabilități. Uniunea Transportatatorilor, care a organizat joi, 28 februarie, o adunare generală, susține că statul nu compensează piederile suferite pentru transportarea gratuită a acestora.

Transportatorii se plâng că această situație persistă de mai mulți ani. Potrivit vicepreședintelui Uniunii Transportatorilor, Tudor Rusu, este vorba despre aproximativ 10 mii de persoane, care fac parte din categoriile speciale, scutite de plata pentru transport, pentru care Guvernul a transferat în contul transportatorilor un milion de lei anul acesta. Cheltuielile pentru transportarea acestor persoane s-ar ridica, însă, la 15 milioane de lei, susține Tudor Rusu.

Președintele Uniunii Transportatorilor, Vladimir Florea, a declarat că, în cazul în care această problemeă nu va fi soluționată, agenții economici din domeniu vor refuza să presteze sevicii gratuite.

Viceministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor, Valeriu Ciubuc, a afirmat că deocamdată statul nu poate compensa pe deplin aceste cheltuieli, dar se va încerca acoperirea diferențelor printr-o majorare ulterioară a tarifelor.

Transportatorii le-au mai cerut autorităților să ia măsuri pentru a combate transportul ilicit de călători, să majoreze prețul la bilete și să liberalizeze formarea prețurilor pe această piață. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău