Statul american Mississippi, proclamație dedicată Centenarului Marii Uniri

  • 13 Octombrie 2018 14:57
Statul american Mississippi, proclamație dedicată Centenarului Marii Uniri

Guvernatorul statului Mississippi, Phil Bryant, a onorat Centenarul Marii Uniri prin emiterea unei proclamații de felicitare. Astfel, aceasta devine cea de-a 11-a proclamație emisă din SUA pe marginea sărbătorii Marii Uniri de la Alba Iulia.

Statul american Mississippi, proclamație dedicată Centenarului Marii Uniri

Marea Unire a românilor a condus la consolidarea unui stat modern, inspirat de principiile libertății, democrației, libertății economice și progresului social”, se precizează în document, potrivit unui comunicat difuzat de Ambasada României în SUA.

Guvernatorul Phil Bryant felicită România, poporul român și comunitatea româno-americană, și îi încurajează pe toți locuitorii statului Mississippi să se alăture sărbătoririi Centenarului.

În acest context, ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Maior, a salutat Proclamația statului Mississippi. „Gestul guvernatorului statului Mississippi onorează România și momentul crucial al istoriei noastre, Marea Unire de la 1918. Nu trebuie să uităm că, fără rolul major jucat de președintelui american Woodrow Wilson, în urmă cu 100 de ani, Marea Unire nu ar fi putut avea loc. Iată că legăturile dintre România și Statele Unite sunt vechi și puternice. România a crezut de la început în modelul democrației liberale occidentale, de aceea drumul țării noastre este unul de succes”, a declarat George  Maior.

Emiterea proclamațiilor de către statele americane face parte dintr-un proiect mai amplu al Ambasadei României la Washington de marcare a Centenarului Marii Uniri din 1918, menționează InfoPrut.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Nori împrăștiați
Umiditate:84 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău