STATISTCI: Cele mai neplăcute activități gospodărești

  • 15 Septembrie 2016 00:51
STATISTCI: Cele mai neplăcute activități gospodărești

Curățarea cuptorului este cea mai neplăcută activitate gospodărească pentru majoritatea oamenilor, indică rezultatele unui studiu realizat în Marea Britanie, la cererea producătorilor de sisteme Braun CareStyle.

30% dintre participanții la studiu au dezvăluit că urăsc să curețe cuptorul. După curățarea cuptorului, sarcina cea mai neplăcută indicată de 23% dintre respondenți este călcatul rufelor. Ea este urmată de schimbarea lenjeriei de pat (20%). Printre activitățile gospodărești cele mai neplăcute se numără și curățarea băii sau spălatul geamurilor.

În același timp, studiul a relevat și faptul că, la polul opus, printre cele mai plăcute activități casnice sunt gătitul, grădinăritul și aspiratul locuinței. O mare parte dintre respondenți nu au ascuns faptul că fac aceste activități cu plăcere.

În ceea ce privește călcatul, autorii studiului au constatat că doar 18% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 36 de ani susțin că urăsc această activitate, față de 27%, procent reprezentat de persoanele între 35 și 54 de ani. Aproape o cincime dintre respondenții de sex masculin recunosc că nu au călcat rufe niciodată. Pe de altă parte, 11% dintre femei au declarat că această activitate le deconectează.

Vârsta determină și atitudinile față de sarcinile mici sau mari din gospodărie. Bărbații și femeile mai tineri nu suportă „fleacurile” de genul aruncatul gunoiului, spălatul vaselor sau aranjarea șosetelor pe perechi. Persoanele mai în vârstă detestă activitățile care presupun mult timp, cum ar fi spălatul ferestrelor, călcatul rufelor sau dezghețarea congelatorului, informează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău