Statele Unite vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite

  • 14 Aprilie 2021 09:56
Statele Unite vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite

Administrația președintelui american Joe Biden a informat Congresul că SUA vor vinde arme în valoare de 23 de miliarde de dolari Emiratelor Arabe Unite (EAU), inclusiv avioane F-35, drone și alte echipamente militare, au anunțat surse parlamentare americane, citate marți de Reuters.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că Washingtonul va avansa vânzările propuse către UAE ''chiar dacă continuăm să analizăm detaliile și ne consultăm cu oficialitățile din Emirate'' în legătură cu utilizarea armelor.

Adminstrația Biden a suspendat acordurile convenite de fostul președinte republican Donald Trump, pentru a le reanaliza.

În noiembrie anul trecut, administrația Trump a informat Congresul că a aprobat vânzările de arme către EAU, în urma acordului din septembrie, mediat de SUA, prin care țara arabă și-a normalizat relațiile cu Israelul.

Contractul prevede furnizarea de echipamente realizate de grupurile industriale General Atomics, Lockheed Martin și Raytheon Technologies, printre care 50 de avioane F-35 Lighting II, până la 18 sisteme aeriene MQ-9B și un pachet de muniții aer-aer și aer-sol.

Totuși, unii congresmeni americani au criticat EAU pentru implicarea în războiul din Yemen, conflict considerat drept unul dintre cele mai grave crize umanitare din lume.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău