Statele Unite trimit trupe în apărarea Arabiei Saudite

  • 21 Septembrie 12:45
Statele Unite trimit trupe în apărarea Arabiei Saudite

Statele Unite vor trimite militari pentru a întări capacitatea de apărarea anti-aeriană şi anti-rachetă a Arabiei Saudite şi vor accelera vânzările de echipamente militare către aceasta țară şi către Emiratele Arabe Unite, transmite RRA.

Decizia a fost anunţată după atacuri asupra industriei petroliere saudite care au redus la jumătate capacitatea de producţie a acesteia. Atacurile au fost revendicate de miliţia rebelilor Houthi din Yemen, dar atribuite Iranului de Washington şi Riad.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a anunțat aseară, într-o conferință de presă, că președintele Trump a răspuns solicitării Arabiei Saudite privind acordarea de asistență internaţională pentru apărarea infrastructurii sale vitale şi prevenirea unei escaladări a atacurilor iraniene împotriva instalațiilor sale petroliere.

Mark Esper: Răspunzând cererii regatului, președintele a aprobat desfășurarea de forțe americane, care vor fi de natură defensivă şi se vor concentra în primul rând asupra apărării aeriene și antirachetă. Vom accelera, de asemenea, trimiterea de echipamente militare Regatului Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite, pentru creșterea capacității lor de a se autoapăra.

Şeful Pentagonului a explicat care sunt obiectivele sprijinului militar acordat saudiților și Emiratelor Arabe Unite.

Mark Esper: În primul rând, acela de a trimite un mesaj clar că Statele Unite îşi sprijină partenerii din regiune. În al doilea rând, pentru a asigura circulaţia liberă a resurselor necesare susținerii economiei globale. Şi în al treilea rând, pentru a ne demonstra angajamentul față de apărarea ordinii internaționale, bazată pe reguli. După cum a afirmat clar președintele, nu vrem un conflict cu Iranul. Acestea fiind spuse, avem mult mai multe opțiuni militare la îndemână dacă va fi necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chişinău
13 °C
cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,6 m/s
Sun
16 °C
Mon
17 °C
Tue
17 °C
Wed
17 °C
Thu
16 °C

Curs oficial BNM 20 Octombrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3507 -0.0000
USD 17.4143 -0.0000
RON 4.0695 -0.0000
UAH 0.7026 -0.0000
RUB 0.2721 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău