Statele Unite trimit trupe în apărarea Arabiei Saudite

  • 21 Septembrie 2019 12:45
Statele Unite trimit trupe în apărarea Arabiei Saudite

Statele Unite vor trimite militari pentru a întări capacitatea de apărarea anti-aeriană și anti-rachetă a Arabiei Saudite și vor accelera vânzările de echipamente militare către aceasta țară și către Emiratele Arabe Unite, transmite RRA.

Decizia a fost anunțată după atacuri asupra industriei petroliere saudite care au redus la jumătate capacitatea de producție a acesteia. Atacurile au fost revendicate de miliția rebelilor Houthi din Yemen, dar atribuite Iranului de Washington și Riad.

Secretarul Apărării, Mark Esper, a anunțat aseară, într-o conferință de presă, că președintele Trump a răspuns solicitării Arabiei Saudite privind acordarea de asistență internațională pentru apărarea infrastructurii sale vitale și prevenirea unei escaladări a atacurilor iraniene împotriva instalațiilor sale petroliere.

Mark Esper: Răspunzând cererii regatului, președintele a aprobat desfășurarea de forțe americane, care vor fi de natură defensivă și se vor concentra în primul rând asupra apărării aeriene și antirachetă. Vom accelera, de asemenea, trimiterea de echipamente militare Regatului Arabiei Saudite și Emiratelor Arabe Unite, pentru creșterea capacității lor de a se autoapăra.

Șeful Pentagonului a explicat care sunt obiectivele sprijinului militar acordat saudiților și Emiratelor Arabe Unite.

Mark Esper: În primul rând, acela de a trimite un mesaj clar că Statele Unite își sprijină partenerii din regiune. În al doilea rând, pentru a asigura circulația liberă a resurselor necesare susținerii economiei globale. Și în al treilea rând, pentru a ne demonstra angajamentul față de apărarea ordinii internaționale, bazată pe reguli. După cum a afirmat clar președintele, nu vrem un conflict cu Iranul. Acestea fiind spuse, avem mult mai multe opțiuni militare la îndemână dacă va fi necesar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău