Statele Unite sancționează un apropiat al lui Putin și pe presupușii asasini ai lui Aleksandr Litvinenko

  • 10 Ianuarie 2017 09:04
Statele Unite sancționează un apropiat al lui Putin și pe presupușii asasini ai lui Aleksandr Litvinenko

Statele Unite au adoptat noi sancțiuni contra Rusiei care îi vizează pe un apropiat al președintelui Vladimir Putin și pe cei doi presupuși asasini ai opozantului Aleksandr Litvinenko, fost agent KGB, otrăvit cu poloniu la Londra, în anul 2006, transmite Agerpres.

Trezoreria și Departamentul de Stat al SUA au anunțat, în comunicatele lor, că adaugă trei nume — Aleksandr Bastrikin, președintele Comitetului de Investigații rus, Andrei Lugovoi și Dmitri Kovtun — pe așa numita listă Magnitski care dă numele unei legi americane din decembrie 2012 care permite înghețarea eventualelor bunuri și interese în SUA ale responsabililor ruși vinovați, conform Washingtonului, de grave violări ale drepturilor omului.

Ancheta publică desfășurată la Londra a stabilit implicarea directă a Lugovoi și Kovtun în asasinarea lui Litvinenko, conform concluziilor făcute publice de magistratul Robert Owen.

Aleksandr Litvinenko a decedat la 23 noiembrie 2006, la vârsta de 43 de ani. Cu trei săptămâni înainte, el băuse un ceai într-un bar din Millenium Hotel, în centrul Londrei, în compania lui Andrei Lugovoi, fost agent FSB, și a omului de afaceri rus Dmitri Kovtun, și el provenind din rândurile serviciilor secrete ruse.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău