Statele Unite | Rusia are două variante de acțiune în Donbas

  • 07 Noiembrie 2017 09:22
Statele Unite | Rusia are două variante de acțiune în Donbas

Reprezentantul Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker, a declarat că Rusia are două variante pentru a acționa în Donbas, însă a exclus posibilitatea transformării situației într-un conflict pe termen lung - transmite Vocea Americii.

"Rusia are două opțiuni în Donbas. Dacă vor să creeze un conflict înghețat ca în Abhazia, în Osetia de Sud și în Transnistria, îi va costa foarte mult. Cu toate acestea, în cazul în care vor să facă acest lucru, atunci o vor face, în pofida costurilor ridicate" - a remarcat Volker.

"Opțiunea alternativă esta ca Rusia să-și retragă forțele și să faciliteze desfășurarea unei misiuni ONU de menținere a păcii, care va instaura pacea și va permite implementarea procesului de la Minsk. Acesta ar fi al doilea scenariu" - a afirmat emisarul special al SUA pentru Ucraina. Pe de altă parte, Kurt Volker exclude posibilitatea de a transforma situația din Donbas într-un conflict îndelungat.

"Comunitatea internațională nu vrea un alt Cipru. Nici nu mai știu de câți ani există pacificatori în Cipru. Nu cred că Ucraina vrea același lucru. Ucraina vrea să-și restabilească suveranitatea asupra teritoriului său și, prin urmare, are imbolduri pentru a pune în aplicare acordurile de la Minsk" - a explicat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău