Statele Unite regretă decizia Rusiei

  • 05 Noiembrie 2014 08:05
Statele Unite regretă decizia Rusiei

Casa Albă a declarat marți că regretă absența Rusiei săptămâna trecută de la reuniunea pregătitoare a Summitului Securității Nucleare din 2016, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest nu a spus dacă Moscova a decis să boicoteze summitul bianual în sine, organizat de Statele Unite în 2016, în timp ce procesul a fost lansat de președintele Barack Obama în urmă cu patru ani. 
    
'Statele Unite regretă decizia Rusiei de a nu participa la reuniunea pregătitoare de săptămâna trecută pentru Summitul Securității Nucleare 2016', a declarat Earnest într-un briefing de presă. 
    
'Ușa rămâne deschisă participării lor în continuare dacă vor decide să facă acest lucru', a adăugat el. 
    
Cel de-al patrulea summit de securitate nucleară este programat să aibă loc la Chicago. Scopul summiturilor este de a spori securitatea nucleară în întreaga lume și ele au implicat mai mult de 50 de țări inclusiv marile puteri China, Franța, Germania și Marea Britanie. 
    
Ultimul summit a fost la Haga în martie, când Rusia și Statele Unite și-au menținut diferențele asupra Crimeii susținând declarația finală a reuniunii. 
    
Diplomați la Viena, unde se află sediul Agenției Internaționale pentru Energie Atomică /AIEA/, au oferit opinii diferite asupra planurilor Rusiei. 
    
Doi dintre ei au spus că impresia lor este că Rusia nu intenționează să ia parte la summit, adăugând că Moscova a sugerat că o astfel de întâlnire în situația actuală nu ar mai însemna mare lucru. 
    
În timp ce alți doi au afirmat că nu este încă clar dacă Moscova va boicota sau nu summitul. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău