Statele Unite - Orașul Washington, afectat de o furtună violentă

  • 09 Iulie 2019 16:54
Statele Unite - Orașul Washington, afectat de o furtună violentă

Locuitorii din Washington au început marți ample operațiuni de curățenie, după ploile diluviene care s-au abătut asupra capitalei Statelor Unite și a regiunilor adiacente, provocând inundații, întreruperi ale alimentării cu electricitate și perturbări ale rețelei de transport, informează AFP, scrie Agerpres.

O furtună de o amploare excepțională pentru acest anotimp a afectat capitala americană luni dimineață. Potrivit serviciilor de meteorologie, într-o singură oră, cantitatea de ploaie căzută în anumite zone a reprezentat echivalentul ploilor pentru o lună întreagă.

Bruschețea evenimentului meteorologic i-a surprins pe mulți americani, care au publicat fotografii și videoclipuri pe rețelele de socializare. Unele dintre acele înregistrări arată oameni urcați pe automobile care erau prinse în șuvoaie de apă în centrul orașului Washington.

O altă înregistrare video realizată într-o stație de metrou din Washinghton arată un torent de apă care țâșnește dintr-o fantă din acoperiș și se năpustește asupra unei garnituri de tren.

Străzile au fost inundate, mai multe artere ale orașului complet blocate, iar transportul din oraș a fost perturbat. Serviciile meteo au precizat pe Twitter că pistele aeroportului național Ronald Reagan au fost acoperite cu peste 8 centimetri de apă într-o singură oră.

Arhivele Naționale - care conservă unele dintre cele mai prețioase documente ale istoriei americane - au suferit o întrerupere generală a alimentării cu electricitate, însă instituția a dat asigură că "sistemele anti-inundație ale clădirii au fost activate și au funcționat bine". "Declarația de Independență, Constituția, Legea Drepturilor - și ansamblul documentelor de valoare - sunt la adăpost și în afara oricărui pericol", a precizat instituția într-un comunicat.

Nici Casa Albă nu a fost scutită de intemperii. Mai multe înregistrări video publicate online în special de corespondenții de presă prezintă bălți de apă formate în subsolul clădirii.

Serviciile de urgențe au primit zeci de apeluri de la populația locală, însă nicio victimă nu a fost raportată.

Sute de locuitori au fost afectați de întreruperile de electricitate, potrivit furnizorului Pepco, care a cerut clienților să "păstreze distanța față de cablurile electrice prăbușite la sol". 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Tue
19
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău