Statele Unite | Jeff Sessions confirmat în poziția de procuror general de către Senat

  • 09 Februarie 2017 09:16
Statele Unite | Jeff Sessions confirmat în poziția de procuror general de către Senat

Senatorii americani au aprobat controversata nominalizare a președintelui Trump, Jeff Sessions, pentru funcția de procuror general. Desemnarea a fost aprobată cu 52 de voturi pentru și 47 împotrivă. Votul a fost acordat în urma mai multor dezbateri privind trecutul senatorului în privința drepturilor civile.

Acest ultraconservator de 70 de ani a fost primul senator care s-a alăturat candidatului Donald Trump în timpul alegerilor primare republicane din 2016.

Procurorul general supervizează FBI (poliția federală), cei 93 de procurori federali din SUA, precum și Biroul de alcool, tutun, arme de foc și explozivi (ATF), administrația penitenciară, Marshals Service (USMS), specializat în căutarea fugarilor, și agenția de luptă antidrog (DEA).

Pe 10 ianuarie, în debutul audierii sale de confirmare în Senat, senatorul Sessions s-a angajat să protejeze drepturile minorităților și mai ales ale afroamericanilor, în contextul acuzațiilor de rasism care i-au fost aduse, relata atunci AFP.

Numirea sa a creat nemulțumiri și din cauza unor afirmații cu conotații rasiste făcute în anii 1980, pe când era procuror federal în statul conservator Alabama, și care l-au împedicat să fie confirmat într-un post de judecător federal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău