Statele Unite denunță ”ocupația” rusă în Abhazia și Osetia de Sud

  • 03 Octombrie 2013 14:02
Statele Unite denunță ”ocupația” rusă în Abhazia și Osetia de Sud

Statele Unite au denunțat 'ocupația' rusă și ridicarea de către Moscova a 'granițelor' Abhaziei și Osetiei de Sud, transmite Agerpres.

Departamentul de Stat a 'remarcat cu îngrijorare că forțele ruse de securitate își intensifică ridicarea gardurilor și a altor bariere de-a lungul granițelor administrative ale teritoriilor ocupate în Georgia', potrivit unei purtătoare de cuvânt a diplomației americane, Marie Harf. 'Trasarea granițelor contravine angajamentelor internaționale ale Rusiei, precum și suveranității și integrității teritoriale a Georgiei în frontierele recunoscute internațional', a subliniat purtătoarea de cuvânt.

Pe 11 septembrie, șefa diplomației de la Tbilisi, Maia Panjikidze, a denunțat în fața Consiliul ONU pentru Drepturile Omului de la Geneva ocupația rusă din Abhazia și Osetia de Sud și, în special, ridicarea de barierelor de-a lungul liniei de ocupație de către Moscova.

Rusia, care susține Abhazia și Osetia de Sud, regiuni georgiene separatiste situata la granițele sale, a recunoscut independența acestora la capătul unui scurt război cu Georgia, în august 2008.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău