Statele Unite au prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

  • 03 Martie 2016 13:16
Statele Unite au prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

Președintele american Barack Obama a prelungit pentru încă un an sancțiunile împotriva Rusiei, din cauza evenimentelor din Ucraina - se precizează în comunicatul remis de Casa Albă.

După cum se menționează în comunicat, "politica și acțiunile despre care se precizează în decretele anterioare continuă și reprezintă un pericol sporit la adresa securității naționale și a politicii externe ale SUA".

La sfârșitul anului trecut, Statele Unite au reactualizat lista cetățenilor și companiilor din Rusia împotriva cărora au aplicat sancțiuni. În total, pe lista vizată de sancțiuni au ajuns 34 persoane fizice și juridice din Rusia. De asemenea, pe listă sunt incluse sucursalele băncilor rusești din străinătate VTB și SBERBANK, care își desfășoară activitatea în afara granițelor Rusiei. Totodată, sunt incluse Fondul de Pensii NPF Sberbank și cel al VTB și Banca VTB24.

Secretarul de stat american, John Kerry, anunța recent că Occidentul va prelungi sancțiunile împotriva Federației Ruse, până la realizarea deplină a acordurilor de la Minsk cu privire la reglementarea pașnică a conflcitului din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău