Statele Unite au implementat sancțiuni împotriva vicepreședintelui venezuelean Tareck El Aissami

  • 14 Februarie 2017 18:50
Statele Unite au implementat sancțiuni împotriva vicepreședintelui venezuelean Tareck El Aissami

Statele Unite au decis marți după-amiază să impună sancțiuni economice împotriva vicepreședintelui Venezuelei, Tareck El Aissami. Acesta este acuzat de implicare într-o rețea globală de trafic de droguri, fiind inclus pe lista baronilor drogurilor din Statele Unite, relatează BBC.

Însă, Aissami a reacționat violent față de impunerea sancțiunilor, precizând că este vorba de o ”agresiune imperialistă” și că ”adevărul este invincibil”, scrie News.ro

”Această agresiune mizerabilă și josnică este o recunoaștere a condiției mele de revoluționar antiimperialist”, a scris vicepreședintele venezuelean pe Twitter.

Tareck El Aissami este considerat o figură puternică în administrația socialistă, iar Maduro i-a transferat o parte din puterile deținute în mod normal doar de către președintele Venezuelei.

Însă, Trezoreria Statelor Unite susține că vicepreședintele venezuelean a permis transporturi uriașe de narcotice, atât prin intermediul navelor maritime, cât și a aeronavelor. 

De asemenea, americanii susțin că Aissami a primit bani pentru a proteja transporturile de narcotice ale baronului drogurilor Walid Makled.

Aceste sancțiuni îngheață bunurile deținute de vicepreședinte în Statele Unite. Mai mult, acesta nu va mai putea să intre în SUA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău