Statele Unite au catalogat drept "nepotrivită" vizita lui Putin în Abhazia

  • 10 August 2017 09:34
Statele Unite au catalogat drept

SUA au catalogat drept "nepotrivită" vizita președintelui rus Vladimir Putin în Abhazia, regiune separatistă georgiană a cărei independență a fost recunoscută de Moscova după conflictul militar de la începutul lunii august 2008 cu Tbilisi, relatează Agerpres.

"SUA îndeamnă Rusia să-și retragă forțele pe pozițiile de dinainte de război" și să "revină asupra recunoașterii regiunilor georgiene Abhazia și Osetia de Sud", declară Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat.

Rusia menține în prezent mii de soldați în aceste două regiuni separatiste, considerate de Tbilisi ca fiind teritorii sub "ocupație".

În timpul vizitei sale, Putin a declarat că Rusia va continua să "garanteze cu fermitate securitatea și autodeterminarea Abhaziei, a independenței sale", adăugând că "este sigur că acest lucru se va întâmpla și în viitor". Tbilisi a denunțat deja marți această vizită, ce intervine în "continuarea politicii deliberate a Moscovei față de Georgia", în opinia sa.

Relațiile între Washington și Moscova sunt la cel mai scăzut nivel de la încheierea Războiului rece, în urma acuzațiilor privind presupusa ingerință a Rusiei în alegerile prezidențiale americane de anul trecut și a rolului Rusiei în situația din Ucraina și din Georgia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău