Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber. Premierul Dorin Recean salută decizia

  • 23 Februarie 16:30
Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber. Premierul Dorin Recean salută decizia

Astăzi, Statele Unite au anunțat sancțiuni împotriva Marinei Tauber pentru facilitarea încercărilor oligarhului fugar condamnat Ilan Șor de a submina procesele electorale din Moldova în interesele Kremlinului prin cumpărarea ilegală de voturi, arată un comunicat al Ambasadei SUA la Chișinău.

„Cetățenii Republicii Moldova merită instituții și procese democratice libere și corecte. Ei merită un viitor lipsit de influența maligna a Kremlinului. Statele Unite salută progresele înregistrate de Moldova în implementarea reformelor democratice și economice.

Vom continua să sprijinim poporul și guvernul Moldovei în construirea unui viitor mai democratic, prosper și sigur”, a afirmat Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon,

Într-o postare pe Telegram, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție la decizia Statelor Unite.

„Salut decizia Guvernului SUA de a include în lista de sancțiuni persoanele responsabile pentru acțiuni care subminează securitatea Republicii Moldova și au facilitat interferența Kremlinului în alegeri.

Sprijinul partenerilor noștri merge mână în mână cu eforturile noastre continue de a lupta împotriva fraudelor și de a proteja democrația noastră”, a transmis Dorin Recean.

Amintim că în octombrie 2022, SUA au impus sancțiuni similare  împotriva a 21 de persoane și entități printre care fostul lider democrat Vlad Plahotniuc, deputatul fugar Ilan Șor, Partidul „Șor”, scos în afara legii, soția lui Șor și Igor Ceaika, om de afaceri din Rusia și un apropiat de-al fostului președinte Igor Dodon.

Marina Tauber, alături de oligarhii fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc, se află pe lista primelor persoane sancționate în baza noului regim de sancțiuni al UE pentru contracararea acțiunilor de destabilizare a Republicii Moldova, adoptate de Consiliul Uniunii Europene la sfârșitul lunii mai anul trecut, mecanism creat la inițiativa României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Thu
17
Fri
18
Sat
15
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău