Ora de Vârf | Vlad Țurcanu: „PD, cel puțin din punct de vedere teoretic, ar trebui să rămână în sistem și să speculeze pe desincronizările care ar putea să existe între entitățile actualei guvernări”

  • 17 Iunie 2019 17:17
0%
00:00:00
00:00:00

Prezența liderului Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, în calitate de oponent al actualei administrații, ajută actuala administrație. Opinia a fost exprimată de comentatorul politic, Vlad Țurcanu, la emisiunea „Ora de vârf” de la Radio Chișinău.

„Cât vreme figura lui Vlad Plahotniuc va fi diabolizată, chiar dacă în plan depărtat, și Igor Dodon, și Maia Sandu și Andrei Năstase vor avea un temei de a fi împreună și de a folosi un anumit tip de retorică în societate. Mi-e greu să înțeleg dacă prezența prin vorbe a lui Vladimir Plahotniuc, chiar dacă la distanță, ajută sau dezavantajează partidul său sau ajută sau dezavantajează această alianță de conjunctură dintre partidul Socialiștilor și blocul ACUM”, a spus Vlad Țurcanu.

În opinia analistului politic, Partidul Democrat, cel puțin din punct de vedere teoretic, ar trebui să rămână în sistem și să speculeze pe desincronizările care ar putea să existe între entitățile actualei guvernări.

„Partidul Democrat, din punct de vedere teoretic, ar trebui să rămână aici, în sistem, pentru a încerca să speculeze toate acele slăbiciuni și desincronizări, care pot fi prevăzute încă de pe acum în cadrul acestei coaliții de conjunctură. Cine știe câte acoperire practică vor avea demersurile actualei administrații și cine știe dacă nu cumva la un moment dat se va întâmpla să treacă o mâță neagră printre cele două entități și să se ivească o posibilitate pentru PDM de a reveni, poate nu atât de puternic, dar ca o structură de partid care poate  să se infiltreze în procesul politic din R. Moldova. Ei beneficiază la ora actuală de un potențial administrativ uriaș. Este devreme să predea armele PD. Ce vor face toți acești oameni? Să admitem că la ora actuală presiunea în Partidul Democrat nu mai vine de sus în jos, ci de jos în sus. Toți acești oameni care au acceptat să facă parte din caracatița PD vor și ei să aibă în continuare un rost în viață, e greu să-ți imaginez că se pot integra în alte structuri de partid”, consideră Vlad Țurcanu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău