Statele UE cer măsuri dure împotriva defrișărilor

  • 12 Noiembrie 2018 16:06
Statele UE cer măsuri dure împotriva defrișărilor

Marea Britanie, Franța și Germania au cerut Comisiei Europene să ia măsuri noi dure împotriva defrișărilor până la sfârșitul anului, scrie The Guardian, potrivit news.ro.

Un plan de acțiune al UE, care a tot fost amânat, ar trebui să fie implementat „cât de curând posibil”, se arată într-o scrisoare trimisă Comisiei de către țările membre ale Declarației de la Amsterdam, printre care se află Italia, Olanda și Norvegia, notează sursa citată.

Pentru a atinge obiectivul ONU de a opri defrișările până în 2020, Uniunea Europeană ar trebui „să ia o poziție de lider, să își folosească avantajele politice și comerciale și să promoveze cooperarea și dialogul internațional”, este adăugat în scrisoare.

Măsurile ar trebui luate în așa fel încât să alinieze cu „oportunitățile economice” cu „gestionarea responsabilă a lanțurilor de aprovizionare globale”, se precizează în scrisoarea semnată de ministrul Mediului din Danemarca, Jakob Ellemann-Jensen.

Până la 80% din defrișări sunt cauzate de afacerile agricole, deși cercetările arată că o protecție mai bună a pădurilor și soluții pentru schimbările climatice ar putea furniza peste o treime din eforturile necesare pentru a opri încălzirea globală, până în 2030.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:4,12 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău