Start vot pentru candidații Premiului Național de etică și deontologie profesională jurnalistică 

  • 22 August 2017 10:49
Start vot pentru candidații Premiului Național de etică și deontologie profesională jurnalistică 

Consiliul de Presă din Republica Moldova anunță că pe platforma online www.mediaforum.md a fost dat startul votării pentru candidații la Premiul Național de etică și deontologie profesională jurnalistică pentru anul 2017. Premiul a fost instituit de Consiliul de Presă în anul 2015, iar câștigătorul este desemnat în urma unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experților și a membrilor Consiliului de Presă, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului de Presă, pentru ediția din anul curent, la concurs au fost admise opt instituții mass-media, propuse de consumatori de media și de un grup de experți ai Consiliului de Presă. Candidații sunt (în ordine alfabetică): Agora.md, portal de știri, Diez.md, site de știri, IPN, agenție de presă, Newsmaker.md, portal de știri, Radio Chișinău, post de radio, Rise.md, portal de investigații, SP, ziar regional (Bălți), Ziarul de Gardă, săptămânal de investigații jurnalistice.

Conform Regulamentului de organizare a concursului, până la data de 15 noiembrie 2017, instituțiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online MediaForum.md. Astfel, vizitatorii platformei pot acorda puncte candidaților preferați, dar nu mai mult de zece puncte săptămânal de la un calculator. Ulterior, comportamentul profesional al candidaților va fi apreciat de grupul de experți și de membrii Consiliului de Presă în baza prevederilor Codului deontologic al jurnalistului din Republica Moldova, iar la ultima etapă a concursului punctajul acumulat va fi validat, urmând să fie aplicate criteriile stabilite în Regulamentul concursului. Decizia finală va fi luată de Consiliul de Presă în decembrie 2017. În calitate de organizator, Consiliul de Presă poate decide să nu acorde Premiul niciunui candidat dacă va considera că în acest an instituțiile mass-media candidate nu merită Premiul.

Premiul Național de Etică și Deontologie profesională jurnalistică a fost instituit în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenți, câștigători ai Premiului au fost desemnați redacția Biroului din Chișinău a postului de radio „Radio Europa Liberă” (2015) și portalul Anticoruptie.md (2016).

Pentru acordarea punctelor candidaților preferați, activați bannerul „Votează online!” de pe pagina web www.mediaforum.md, link direct: http://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:22 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău