Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi este ''mult mai bună'', au anunțat aliați ai săi

  • 11 Iunie 2021 12:51
Starea de sănătate a lui Aleksei Navalnîi este ''mult mai bună'', au anunțat aliați ai săi

Starea de sănătate a opozantului rus Aleksei Navalnîi, critic fervent al Kremlinului, s-a îmbunătățit considerabil și el este la curent cu măsurile care au fost luate împotriva grupurilor sale de campanie, a declarat vineri aliatul său Ivan Jdanov, informează Reuters.

Aliații lui Navalnîi au anunțat în aprilie că starea sa de sănătate era una extrem de proastă și că el a fost transferat la spitalul închisorii pentru tratament.

"Aleksei Navalnîi este într-o condiție mult mai bună acum și de fiecare dată când i se comunică unele știri el spune că este șocat", a spus Jdanov la postul de radio Eho Moskvî, cu referire la scoaterea în afara legii a fundației anticorupție a lui Navalnîi.

"El încearcă să rămână la curent cu noutățile, să mențină legătura cu evenimentele și să dea sfaturi legale avocaților... Una peste alta, totul este bine", a declarat Jdanov.

Un tribunal rus a aprobat miercuri o solicitare a procurorilor de a declara drept "extremiste" organizațiile care au conexiuni cu opozantul Kremlinului, o decizie ce permite scoaterea unor astfel de organizații în afara legii precum și creșterea represiunii la adresa susținătorilor acestora. Hotărârea, care a intrat în vigoare imediat, interzice efectiv membrilor unor astfel de grupuri să participe la alegerile parlamentare din acest an.

Această hotărâre vizează în special Fondul pentru lupta împotriva corupției (FBK), cunoscut pentru anchetele sale răsunătoare cu privire la stilul de viață al elitelor din Rusia și delapidările comise de acestea, precum și birourile regionale ale opozantului Navalnîi, care se ocupă de organizarea manifestațiilor și a campaniile electorale.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău