Stare de alertă teroristă, instituită într-o regiune din republica autonomă rusă Daghestan

  • 19 Februarie 2019 12:31
Stare de alertă teroristă, instituită într-o regiune din republica autonomă rusă Daghestan

Starea de alertă teroristă a fost instituită în regiunea Derbent din Republica Daghestan, republică autonomă rusă în Caucazul de Nord, după ce anchetatorii au descoperit activitatea unei grupări teroriste, a anunțat purtătorul de cuvânt al Comitetului Național Antiterorist din Republica Daghestan.

Autoritățile daghestaneze au intensificat, marți dimineață, măsurile de securitate în regiunea de sud-vest Derbent din Republica Daghestan, situată în apropierea de coasta Mării Caspice. «Starea de alertă teroristă și regimul terorist au fost instituite, la ora 10:55, ora locală, la granițele regiunii Derbent din Republica Daghestan, republică autonomă rusă în Caucazul de Nord, după ce anchetatorii au descoperit o grupare teroristă», relatează Agenția de presă TASS.

Forțele de securitate îi caută pe membrii acestei grupări teroriste. O altă grupare teroristă a fost dejucată în luna ianuarie a acestui an, în zona autostrăzii Caucaz, pe porțiunea Kiziliurt-Mahacikala, în apropiere de capitala daghestaneză Mahacikala. Potrivit Comitetului Național Antiterorist din Republica Daghestan, membrii respectivei grupări teroriste racolau tineri daghestanezi pentru a lupta în rândul grupării teroriste Stat Islamic.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău