Starbucks va permite oricărei persoane, nu doar clienților, să poată folosi toaleta din restaurant

  • 24 Mai 2018 09:37
Starbucks va permite oricărei persoane, nu doar clienților, să poată folosi toaleta din restaurant

Lanțul de cafenele americane Starbucks le-a comunicat angajaților săi adoptarea unei noi politici a companiei, potrivit căreia orice persoană, indiferent dacă este sau nu client, să poată folosi toaletele ori să se așeze la masă cât timp dorește în localurile sale, potrivit mass-media americane, citate de EFE.

„Orice persoană care intră în localurile noastre, fie pe terasă, în cafenea sau în toaletă, indiferent dacă face sau nu consumație, va fi considerată clientul nostru", a precizat compania într-un mail intern transmis angajaților săi, potrivit unui comunicat difuzat marți de ziarul USA Today.

În pofida acestei politici a porților deschise, Starbucks va stabili o serie de limite și nu va permite să se doarmă, să se fumeze, ori să se consume droguri în localurile sale.

Măsura a provocat unele critici pe rețelele de socializare din partea clienților obișnuiți care se tem ca noua politică să facă și mai dificilă găsirea unei mese libere în aceste cafenele.

Mass-media interpretează noile dispoziții ca o reacție la controversa suscitată în aprilie când două persoane de culoare au fost arestate într-unul din localurile Starbucks din Philadelphia, după ce angajații localului au chemt poliția pentru simplul fapt că se aflau așezate la masă fără să facă consumație.

Scena, filmată de un client și difuzată apoi pe rețelele de socalizare, a suscitat o uriașă polemică, deoarece a fost responsabilul localului cel care a sunat la poliție pentru a-i denunța pe cei doi tineri, care au spus că așteaptă un prieten, care a și venit ulterior.

Situația l-a determinat pe președintele Starbucks, Kevin Johnson, să ceară scuze victimelor și să anunțe că lanțul își închide cafenelele, în data de 29 mai, pentru ca angajații să participe la un curs de combatere a practicilor rasiste.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:2,06 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău