Standul României asaltat de vizitatori

  • 10 Mai 2015 21:57
Standul României asaltat de vizitatori

Standul României din cadrul ”Orășelului European”, amenajat cu prilejul Zilei Europei în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, a fost unul dintre cele mai vizitate și apreciate de chișinăuieni și oaspeții capitalei.

Aici ei au putut gusta din bucătăria tradițională românească, dar și să ia cunoștință mai îndeaproape de proiectele realizate de România în țara noastră.

Totodată, doritorii au putut participa la un proiect de ajutorare a mamelor tinere, realizat de Misiunea socială ”Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei. 

Standul României din cadrul ”Orășelului European” a fost asaltat de vizitatori de toate vârstele. Aceștia au dorit să afle mai multe despre proiectele realizate de România în țara noastră, să guste din specialitățile culinare tradiționale românești, sau să-și manifeste pur si simplu recunoștința.

Oaspeții erau întâmpinați de ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, care a menționat că Republica Moldova trebuie să-și continue eforturile de integrare europeană, iar România va continua să-i fie un partener de încredere în acest sens.

”La îndemâna politicienilor din Republica Moldova stă exemplul României, o țară care în urmă cu 20 de ani semăna mult cu Republica Moldova și nu văd nici un motiv ca Republica Moldova să eșueze acolo unde România a reușit. Întreaga noastră relație bilaterală se construiește pe această axă a cooperării în vederea apartenenței în comun, cândva, la Uniunea Europeană, a ambelor state românești”, a declarat Marius Lazurca.

Vizitatorii standului au avut posibilitatea să procure, la un preț simbolic, cărți rare și de colecție, CD-uri, adevărate valori bibliografice românești, donate cu bunăvoință și de către Societatea Română de Radiodifuziune.

Potrivit directorului Misiunii sociale ”Diaconia”, Igor Belei, banii colectați vor ajunge la o serie de familii nevoiașe și mame tinere, dar vor fi folosiși și la inaugurarea unui centru social, care va purta numele mitropolitului Iosif Naniescu.

”Evenimentul de astăzi este o frumoasă continuare a colaborării a Mitropoliei Basarabiei cu Ambasada României la Chișinău. Banii pe care îi vom colecta astăzi vor contribui la amenajarea și dotarea apartamentelor destinate mamelor minore, din toate raioanele Republicii Moldova și este un program de asistență de urgență în prevenirea abandonului infantil”, a declarat Igor Belei.

Este a opta oară când România participă la Zilele Europei în Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău