Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern

  • 01 Februarie 16:14
Standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani, au fost aprobate de către Guvern

Executivul a aprobat astăzi, 1 februarie, prin hotărâre de Guvern, standarde minime de calitate conform cărora vor activa centrele de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani. Acestea vor reprezenta puncte de reper și norme la nivel național, care vor garanta nivelului minim de calitate pentru serviciile prestate în cadrul centrelor, anunță Ministerul Sănătății.

Documentul include 31 de standarde minime de calitate, care vizează procedura de acces la serviciu, igiena, alimentația, educația și protecția copilului, precum și managementul centrului, angajarea și promovarea personalului, formarea profesională și evaluarea performanțelor acestuia etc.

De asemenea, sunt prevăzute principiile în baza cărora vor fi prestate serviciile pentru beneficiarii centrului, și anume: nondiscriminare, abordare individuală, respectarea identității, demnității și dreptului la viața privată a copilului ș.a.

Centre sau secții de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani au fost deja deschise în cinci localități din țară (Chișinău, Bălți, Glodeni, Criuleni și Călărași), beneficiari ai acestora fiind circa 500 de copii. Standardele minime de calitate, pe de o parte, vor facilita activitatea Serviciului, iar pe de altă parte, vor permite posibilitatea acreditării acestuia.

Centrul de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani oferă copiilor cu vârsta de 4 luni-3 ani servicii sociale specializate de îngrijire în regim de zi, pentru o perioadă determinată de timp, scopul cărora este de a preveni separarea copilului de familie și de a facilita procesul de integrare familială și incluziune educațională și socială a acestuia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
7,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:2,57 m/s
Sat
11
Sun
9
Mon
6
Tue
1
Wed
2
Arhivă Radio Chișinău