Sri Lanka: Toți responsabililii pentru atentatele de Paște sunt morți sau arestați (poliție )

  • 07 Mai 2019 11:51
Sri Lanka: Toți responsabililii pentru atentatele de Paște sunt morți sau arestați (poliție )

Toți membrii celulei responsabile pentru atentatele jihadiste din duminica Paștelui catolic din Sri Lanka sunt morți sau au fost arestați, a anunțat marți poliția locală citată de AFP, scrie Agerpres.ro

Atacatori kamikaze s-au aruncat în aer în hoteluri de lux și biserici creștine în plină celebrare a slujbei de Paște pe 21 aprilie, ucigând 257 de persoane. Organizația Stat Islamic (SI) a revendicat atentatele, care au fost realizate de islamiști locali.

"Toți cei care au organizat și comis atentatele sinucigașe cu bombă sunt morți sau se află în mâinile noastre", a anunțat șeful poliției, Chandana Wickramaratne.

"Cei doi artificieri ai grupării au fost uciși. Am confiscat explozibil păstrat pentru viitoare atacuri", a adăugat acesta.

Școlile publice din insula situată în Asia de Sud și-au redeschis luni porțile, după ce au rămas închise de teama unor noi atacuri. În numeroase unități școlare, mai puțin de 10% dintre elevi au fost prezenți, semn al îngrijorării încă persistente.

"Am întărit securitatea la toate școlile", a indicat oficialul din poliție, și "desfășurăm un program pentru a face cunoscute măsurile de securitate luate".

Chandana Wickramaratne nu a precizat câte persoane sunt în prezent arestate în legătură cu atentatele, dar purtătorul de cuvânt al poliției a declarat luni că 73 de persoane, dintre care nouă femei, au fost încarcerate. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău