Sri Lanka impune măsuri de control la moschei după atentatele de Paști

  • 10 Mai 2019 17:58
Sri Lanka impune măsuri de control la moschei după atentatele de Paști

Guvernul din Sri Lanka le-a cerut vineri moscheilor să pună la dispoziție copii ale predicilor și să dea dovadă de fermitate față de extremiștii religioși, după atentatele jihadiste soldate cu 258 de morți în duminica de Paști, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Aceste atacuri sinucigașe comise de islamiști srilankezi s-au soldat cu 258 de morți și cu 500 de răniți pe 21 aprilie. Vizate au fost biserici creștine și trei hoteluri de lux din Colombo, iar atacurile au fost revendicate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

"Având în vedere situația din țară, ministerul le ordonă tuturor responsabililor de moschei să nu autorizeze și nici să participe la orice adunare care promovează ura sau extremismul în indiferent ce manieră", a anunțat Ministerul afacerilor religioase musulmane.

Ministerul a precizat că toate moscheile vor trebui, de acum înainte, să trimită copii după predicile susținute de imami.

După atentate, autoritățile au impus starea de urgență și forțele de ordine au efectuat o serie de raiduri în țară, omorând mai mulți presupuși islamiști. Cel puțin 56 de suspecți rămân în detenție, potrivit poliției. De asemenea, autoritățile au expulzat circa 200 de religioși străini ale căror vize au expirat.

Potrivit poliției, toți membrii celulei responsabile de atentatele jihadiste de pe 21 aprilie au murit sau sunt arestați. Însă alte atentate sunt posibile, avertizează poliția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:5,66 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău