Sputnik-V nu va fi deocamdată distribuit în regiunile din țară

  • 26 Aprilie 2021 12:51
Sputnik-V nu va fi deocamdată distribuit în regiunile din țară

40 de mii de doze de vaccin anti-COVID-19 Sputnik-V, din lotul donat de Federația Rusă, au fost repartizate la depozitul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, iar 31 de mii de doze au fost trimise în regiunea transnistreană. Consilierul în comunicare al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Cristina Stratulat, a precizat pentru presă că la Chișinău au ajuns, de fapt, doar 71 de mii de doze de vaccin (și nu 142 de mii de doze cum s-a spus mai devreme, n.r.). Cealaltă parte a donației este așteptată în luna mai.

Contactat de IPN, Alexei Ceban, medic-epidemiolog la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, a declarat că, acum, Republica Moldova a primit prima doză de vaccin, componentul nr.1. Doza a doua este diferită de prima doză. „Este singurul vaccin care are componente diferite”, a explicat specialistul.

Dozele de vaccin nu au fost distribuite deocamdată instituțiilor medicale întrucât nu există confirmarea de la partea rusă când exact va veni cea de-a doua doză. Confirmarea se așteaptă în zilele următoare. După care, dozele vor fi distribuite în toate teritoriile administrativ-teritoriale, inclusiv Găgăuzia, a precizat Alexei Ceban.

Cu Sputnik V se vor vaccina toate persoanele eligibile pentru vaccinare din etapa I-a sau a II-a, care nu au fost vaccinate până acum din diferite motive.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău