Sprijinul SUA față de Ucraina rămâne neclintit, afirmă Joe Biden

  • 21 Februarie 2023 16:03
Sprijinul SUA față de Ucraina rămâne neclintit, afirmă Joe Biden

Sprijinul Statelor Unite față de Ucraina continuă să rămână puternic, a declarat, marți, președintele Joe Biden, în timpul discuțiilor bilaterale cu omologul său polonez, Andrzej Duda, la Varșovia, transmite REUTERS, citat de Rador.

"După cum i-am spus și președintelui Zelenski, cu care am vorbit ieri la Kiev, pot probabil să afirm că sprijinul nostru față de Ucraina se menține neclintit", a spus Biden.

Joe Biden a fost primit oficial la Varșovia de către președintele Poloniei, Andrzej Duda. Întâlnirea a avut loc în curtea de onoare a Palatului Prezidențial din capitala Poloniei. Joe Biden vine pentru a doua oară în mai puțin de un an în Polonia.

După-amiază, președintele american va ține un discurs care se anunță istoric.  În acest discurs, Joe Biden va apăra principiul suveranității și își va exprima  sprijinul față de Ucraina și față de apărarea flancului estic al NATO, potrivit declarațiilor făcute într-o conferință de presă de consilierul pe probleme de securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan.

Potrivit lui Sullivan, liderul american își dorea de multă vreme să susțină un discurs precum cel de marți și în care intenționează să situeze războiul din Ucraina într-un context mai amplu despre apărarea ordinii liberale internaționale, creată după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Concret, Biden va apăra principiile suveranității, integrității teritoriale, independenței, democrației și libertății, care fac parte din acest concept, a detaliat Sullivan.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Sun
28
Mon
25
Tue
21
Wed
23
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău